d-teach viert π-dag!

Het is vandaag 14 maart, dé feestdag bij uitstek voor wiskundigen. Het is dan ook de ideale gelegenheid voor d-teach om de leerkrachten wiskunde eens in de bloemetjes te zetten! Het getal π, soms geschreven als pi, is een wiskundige constante, met in decimale notatie de getalswaarde 3,141592653… Deze waarde is de verhouding van omtrek en diameter in cirkel.

“ ‘Math is a piece of π’. Op pi-dag vier ik als echte wiskundige natuurlijk feest! Ik bak elk jaar een taart (pi(e)) en tegenwoordig ook pi-koekjes met het pi-vormpje dat ik ooit van een leerling kreeg.”  (Nele, leerkracht wiskunde)

We delen hieronder graag enkele weetjes rond π-dag:

  • In Amerika vieren ze π day door taart (pie) te eten., aangezien pi en pie in het Engels hetzelfde klinken.
  • 14 maart is ook de verjaardag van Albert Einstein, één van de grootste wiskundige genieën die we ooit gekend hebben. Toeval?
  • De wetenschap is er tot nu toe in geslaagd om de eerste 4 miljard getallen van π te vinden. Het zou je ongeveer 133 jaren kosten om deze allemaal op te zeggen!
  • De Chinese Lu Chao nam de uitdaging aan om zoveel mogelijk decimalen van π uit het hoofd te leren. Na 1 dag en 4 minuten had hij maar liefst 67890 decimalen opgesomd! Impressionant!
  • Als je 3.14 op een briefje schrijft en spiegelt, dan kan je PIE (taart) lezen! Opnieuw, dat kan toch geen toeval zijn?Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief