Bezoek Europese school Brussel-Argenteuil

Middenin het bosrijke gebied van Tervuren vind je het domein van Scandinavian School of Brussels en Ecole Européenne Bruxelles Argenteuil.

De school is in 2016 geaccrediteerd als Europese school. Ze bieden het Europese Baccalaureate aan en de inschrijvingen staan open voor alle leerlingen. Waar andere Europese scholen in Brussel zich enkel richten op kinderen van werknemers van de Europese Commissie, kan iedereen zich in deze school inschrijven.

“Meertaligheid via de dominante taal” – dat is de leuze van de Europese school in Tervuren.

Bij EEBA schrijft de leerling zich in in de sectie van zijn dominante taal. Voor expats is het vaak een complex vraagstuk om je dominante taal te bepalen. De vraag die gesteld kan worden, is ‘in welke taal wil je dat het kind zijn persoonlijkheid verder ontwikkelt?’ Er zijn momenteel vier secties: Engels, Frans, Zweeds en Italiaans.
In het lager onderwijs wordt dagelijks 30 à 45 minuten lesgegeven in een tweede taal. Vanaf het secundair onderwijs komt daar nog een derde en mogelijks vierde taal bij. Let op, er is geen aparte sectie voor Nederlandstalige leerlingen. Nederlands kan je pas vanaf de derde taal studeren.
In het secundair onderwijs krijgt elke leerling, ongeacht sectie of niveau, Latijn. Men stelt dat is een belangrijke basis is voor het verwerven van andere Europese talen, met name de zinsconstructie en grammatica.

Een tweede complex vraagstuk voor expatjongeren is het leerjaar waarin ze worden ingeschreven. Om hier een eenduidig antwoord op te bieden, moet elke nieuwe leerling een test afleggen voor de hoofdvakken.

Nog enkele interessante weetjes:

  • In de klas zitten gemiddeld 8 à 9 leerlingen.
  • De school heeft een ruim aanbod van buitenschoolse activiteiten: muziek, dans, sport, workshops…
  • Er is een ouderraad die evenementen organiseert, nieuwe families adviseert etc.

 

Meer info en de datum van hun volgende infomoment vind je terug op hun website.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief