“Om een nieuwe taal te leren zijn moeite, doorzettingsvermogen en geduld nodig.”

Na 11 jaar in het buitenland te wonen, stond er voor Charlie en zijn gezin deze zomer een grote verandering op de planning: verhuizen naar België. Voor Charlie toch wel een grote stap: een nieuwe school, nieuwe taal, nieuwe vrienden, nieuwe hobby’s… Op 1 september zal Charlie starten in het Franstalig onderwijs in België waar hij Nederlands als tweede taal zal krijgen.

Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen, volgde Charlie Nederlandse lessen bij d-teach. Charlie kreeg van zijn schoolhoofd uit Bombay de toestemming om online Nederlandse lessen te volgen tijdens de lesuren op school. Tijdens onze lessen gingen we aan de slag met de boeken die in het Franstalig onderwijs gebruikt worden. Op deze manier sloten we zeer goed aan bij Charlie’s nieuwe school. Door wekelijks twee online lessen te volgen en één-op-één te werken, kon ik zeer goed werken op zijn niveau en tempo.

Het was voor hem (en zijn zelfvertrouwen) nuttig om terug te gaan naar de basis en zijn geheugen op te frissen. Ook vond ik uw spraaksnelheid geschikt voor zijn huidige niveau. (Delphine, mama van Charlie)

Een ander doel voor Charlie om Nederlands te leren is dat hij het waardevol vindt om meer dan één taal te kennen. Het aanleren van een nieuwe taal verloopt met ups en downs. En dit is helemaal oké! Enkel een paar lessen volgen is niet genoeg om een nieuwe taal (vloeiend) te leren spreken. Om een nieuwe taal onder de knie te krijgen, zijn moeite, doorzettingsvermogen en geduld nodig. Dit heeft Charlie afgelopen schooljaar mooi bewezen. Doorheen onze lessen werd er een band gecreëerd. Dit zorgde er mede voor dat Charlie meer vertrouwen kreeg om Nederlands te spreken.

Ik heb echt genoten van deze manier om Nederlands te leren, omdat het me de kans gaf om in mijn eentje te leren en ik denk dat het me veel heeft geholpen om te groeien als student. Ik hoop dat je een geweldige zomer hebt. (Charlie)

 

– Bedankt aan juf Steffi voor deze blog!Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief