D-Teach is een erkend examencentrum CNaVT

Je hebt niet altijd de tijd en ruimte om uitgebreide lesprogramma’s Nederlands te volgen, maar wil toch de mogelijkheid openhouden om naar een Nederlandstalige hogeschool of universiteit te gaan. Daarom biedt D-Teach een totaalpakket aan, ter voorbereiding van de CNaVT-taaltest. Het is een lesprogramma dat bestaat uit één schooljaar, waarin je optimaal voorbereid wordt voor het B2- of C1-examen. Ook het afleggen van het examen zit bovendien opgenomen in het pakket. Wil je liever een verkort traject? We stellen graag een flexibel traject op jouw maat samen.

Tijdens het voorbereidingsprogramma gaan we na welk examen je best aflegt, op basis van een pretoets én de studie die je later wil gaan volgen. Je kan kiezen voor een B2-examen ‘zakelijk professioneel’, gericht op de zorgsector of een administratieve functie; een B2-examen ‘educatief startbekwaam’, om te kunnen starten aan een studie van een Vlaamse of Nederlandse hogeschool of universiteit; en een C1-examen ‘educatief professioneel’voor een gevorderde kennis van het Nederlands.

Het CNaVT-examen wordt georganiseerd door De Taalunie en het Centrum voor Taal en Onderwijs van KULeuven. CNaVT staat voor Certificaat Nederlands als Vreemde Taal. D-Teach organiseert, naast de voorbereidingsprogramma’s, ook het examen zelf in onze kantoren in Gent. Het examen vindt plaats op 12 mei 2020.

Het certificaat wordt door hogescholen en universiteiten geaccepteerd als bewijs van voldoende taalvaardigheid in het Nederlands. Onze lessen zijn dan ook zo samengesteld, dat net die vaardigheden aan bod komen die je als student nodig hebt, namelijk structurerend en studerend lezen, spreek- en luistervaardigheden.

Het lesprogramma wordt door jouw persoonlijke leraar helemaal op maat samengesteld. Het programma bestaat uit:

  • Pretoets met analyse
  • Alle voorbereidingslessen
  • Zelfstudieopdrachten
  • Voorbeeldexamen
  • Het CNaVT-mondeling en schriftelijke examens (1 dag, in Gent)

 

Een leraar aan het woord

Een vreemde taal leren is niet alleen woordenschat leren, maar ook leren hoe je anders over dingen kunt denken. Wat mensen met taal willen doen of waarvoor ze taal moeten gebruiken verschilt van persoon tot persoon. En dit maakt onze online lessen net zo boeiend. Via online lessen bereid ik de student voor op het examen met aandacht voor contextualisering. Er wordt aandacht besteed aan de taalvaardigheid die nodig is om te functioneren in bepaalde situaties zoals op de werkvloer, hun studies, … Tijdens de online lessen wordt er dan ook gewerkt met zinvolle, realistische casussen en praktijkvoorbeelden. (Steffi, 2019)

 

 

 

Wil je graag meer informatie of een gratis try-outles? Neem contact op via info@d-teach.com en onze pedagogisch coördinator neemt contact met je op.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief