d-teach viert dag van de francofonie!

Jaarlijks vindt op 20 maart de internationale dag van de Francofonie plaats; een dag die wereldwijd in het teken van de Franse taal staat. Hieronder enkele fijne weetjes:

  • Wist je dat ruim 270 miljoen mensen Frans spreken?
  • Wist je dat Frans, naast het Engels, de enige taal is die op alle continenten ook gesproken wordt?
  • Wist je dat Frans de officiële taal is on 29 landen verspreid over de hele wereld?
  • Wist je dat Frans ook één van de officiële talen van onder andere de Verenigde Naties, de Europese Unie, de NAVO, de WEU, de WTO, de OSCE, de NAFTA, het Rode kruis, Artsen zonder grenzen, het IOC en vele andere internationale organisaties is?

Ook d-teach heeft heel wat leerkrachten met een passie voor Frans. Leerkracht Kim vertelt hieronder waarom ze zo van de Franse taal houdt:

“Passer sa vie à aimer et à penser, c’est la véritable vie des esprits. » Voltaire 1752

Frans is een moeilijke maar heel rijke taal, vandaar ook de mooie quote van Voltaire. Een wijze Franse schrijver, filosoof en vrijdenker (17de – 18de eeuw). Als een ziel blijft liefhebben en denken, dan pas kan de ziel leven. Als men tijdens het leven blijft leren dan leeft men echt. Levenslang leren dus…kan je ook bij d-teach. Aimer is voor mij ook een heel mooi woord. Het is voor mij zelfs geen “werk”woord, maar een simpel woord, in al zijn eenvoud … continue à aimer…” (leerkracht Kim)Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief