Digital Days Microsoft

Dat onze samenleving een steeds grotere digitale transformatie ondergaat, hoeven we niet meer te vertellen. Ook het onderwijs volgt deze evolutie. Terwijl (internationale) scholen in het buitenland soms al vergaande stappen gezet hebben, springt ook Vlaanderen mee op de kar. Microsoft is één van de grootste partners die het onderwijs kan ondersteunen in hun digitale transformatie. Op 30 januari 2020 organiseerde Microsoft in samenwerking met Sint-Lievenscollege Gent een studiedag voor leraren die de switch naar een digitale leeromgeving willen maken.

De digitale leeromgeving van Microsoft for Education is breder dan enkel een online platform om documenten te delen. De mogelijkheden zijn breed en de klemtoon ligt sterk op samenwerken. Door al in het (basis)onderwijs gebruik te maken van een platform waarmee studenten later ook zullen aan de slag gaan, verhoogt de zelfredzaamheid en technologische vaardigheid.

Dat de studiedag plaats vond in het Sint-Lievenscollege in Gent, is een bewuste keuze. Deze innovatieve en progressieve school bevindt zich middenin de digitale transformatie richting gepersonaliseerd leren dankzij een pedagogisch doordachte inzet van technologie.

D-Teach is de enige online school in Vlaanderen en ook onze digitale ontwikkelingen staan niet stil. We blijven zoeken naar vernieuwingen en de technologische mogelijkheden om onze werking te optimaliseren.

Van harte dank aan Microsoft voor de boeiende workshops en aan Sint-Lievenscollege Gent voor de gastvrijheid!

Foto: Sint-Lievens college GentVragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief