EPAS: Klimaatsveranderingen

EPAS: Klimaatsveranderingen

Dit bericht kadert binnen ons EPAS-project waarover je in dit blogbericht meer kan lezen. Selien (Portugal) is onze junior ambassador en wil via de EPAS-blogberichten onze andere jongeren informeren over de EU en aanzetten tot kritisch denken.

Extreme weergebeurtenissen, ook in jouw land?

In Duitsland kregen de inwoners het onlangs nat aan hun voeten. Het water is maximaal 3 meter hoger komen te staan waardoor er geen boten konden varen en de wandelpromenade afgesloten werd. Er werden schotten gebruikt om te vermijden dat er water in andere gebieden kwam.

Niet enkel Duitsland heeft al de nare gevolgen van de klimaatveranderingen gevoeld. De Baltische regio loopt het meeste risico van de gevolgen van klimaatveranderingen. In augustus heeft een zware storm een groot stuk bos in Polen vernield. 8000 hectare is vernield en de economische gevolgen zijn enorm.

Weergebeurtenissen zoals deze komen helaas meer en meer voor de laatste jaren. We kunnen niet meer ontkennen dat de opwarming van de aarde voor problemen zorgt. De landen kunnen rekenen op de steun van de Europese Unie. Die voorziet geld zodat de EU-landen bijvoorbeeld opvangbekkens kunnen aanleggen. De Europese Unie wil ook met verschillende maatregelen de CO2-uitstoot verminderen.

Vragen aan de medeleerlingen:
– Wat zal er gebeuren als de klimaatsveranderingen steeds erger worden?
– Wat kan de EU daaraan doen?

Selien VP, junior ambassador, december 2018
Free Foto website CC

selien


Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief