“Ga ervoor, en leer je leven lang bij” – Lieselot Declercq

Reisgidsdigitaalleermateriaal.org bundelt een gevarieerde waaier van bronmateriaal, werkvormen en tools binnen het online leren. De website heeft ook een rubriek ‘rolmodellen’. Onze oprichter en algemeen coördinator Lieselot werd geïnterviewd en geeft je inzicht in de opstart en missie van D-Teach.

Met die gedegen voorbereiding staat D-Teach inmiddels als een huis: “We werken met een virtuele klas, waarbij de visuele en auditieve interactie tussen leraar en leerling centraal staat. Door het gebruik van een webcam en een headset kunnen leerling en leraar rechtstreeks met elkaar communiceren.”

“Het online lesgeven is heel efficiënt. Niemand hoeft zich te verplaatsen en je kan het werk vanuit elke plaats doen. De meeste van onze kinderen bevinden zich in het buitenland. Een goede internet-verbinding is dan natuurlijk wel essentieel.”

“We leven in een digitale maatschappij, waarin kinderen en jongeren van nu zijn opgegroeid. Ons onderwijs moet hierop inspelen.” De tip van Lieselot voor andere leraren is dan ook: ga ervoor, en leer je leven lang bij! Dat komt niet alleen de leerlingen, maar ook jezelf ten goede”

(Lieselot Declercq) 

Klik op de foto om het artikel te lezen (Nederlandstalig) of lees het artikel op de website.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief