Gevorderde EPAS-School

Gevorderde EPAS-School

Gevorderde EPAS-school

D-Teach hecht belang aan de Europese democratische waarden en wil dit uitdragen met steun van het EPAS-project. ‘European Parliament Ambassador school’ (EPAS) is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees Parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden.’ Bron Europees Parlement, informatiebureau Brussel

De inspanningen van D-Teach worden voor het tweede jaar op rij beloond. We zijn gecertificeerd tot ‘gevorderde’ EPAS-school en kregen deze fijne melding:

Aan het EPAS-team van D-Teach Gent – Geachte directie en leraren,

Het doet ons plezier om jullie te laten weten dat jullie een gevorderde EP AMBASSADOR SCHOOL zijn. Proficiat en van harte dank voor jullie engagement en enthousiasme!

CONCLUSIE – Bij de start van het schooljaar 2017-2018 vond een gesprek plaats met de seniors van D-Teach om te bekijken hoe EPAS kan vertaald worden naar hun specifieke organisatie, nl. het feit dat de organisatie online afstandsonderwijs aanbiedt. Het doet ons plezier om te zien dat diverse tips weerspiegeld zijn in het activiteitenverslag, zoals het virtuele infopunt. D-Teach slaagt er ook in om een goed functionerend EPAS-team te creëren dat online plannen maakt voor de Europa-activiteiten. De betrokkenheid van de juniors blijkt ook duidelijk. Deze activiteiten die gerealiseerd werden, zijn erg divers en creatief. Het feit dat er tijdens de taalvakantie sterk gewerkt wordt rond EPAS zorgt er voor dat heel wat leerlingen met het thema ‘Europa’ in aanraking komen en er zo een impact in de breedte gecreëerd wordt.

Selien (Portugal) en Jules (UK) zijn onze junior ambassadors (leerlingen). Marlies en Kim zijn onze senior ambassadors (leraren). Van harte proficiat en nog eens een woord van dank aan de inzet van de juniors en seniors!

Op de foto: Europees Parlementslid Lieve Wierinck met Lieselot van D-Teach

LD, juni 2018
Foto Infobureau Europees Parlement

European Parliament Ambassador School ceremony


Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief