IB-student Bob studeert af

“Bob …

Ik stel me soms de vraag of jij je nog goed herinnert wanneer en hoe we aan de slag zijn gegaan met de Nederlandse les? Die eerste lessen blijven op mijn netvlies gebrand. Sowieso is het hele traject dat jij hebt afgelegd eentje om in te kaderen, om over na te denken maar vooral om trots op te zijn.

Elke les gedurende die vier jaar, hebben we elkaar beter mogen leren kennen. Af en toe daagden we elkaar uit, en dat gaf soms aanleiding tot hilarische toestanden.

Op een bepaald moment had je helemaal de klik gemaakt en vroeg je zelf om boeken te mogen lezen, om dingen te schrijven en het hield maar niet op.

Jouw teksten op jouw blog daar keek ik altijd zo naar uit, en af en toe blies je me gewoon omver met een eigen verzonnen opdracht.

In de aanloop naar jouw Mock examens vroeg je zelf ruim op tijd om extra training met het oog op die examens. En het proces herhaalde zich voor het IB examen. Je wilde ook telkens de lat net iets hoger leggen.

De lessen waren een weerslag van jouw groei omdat je meer en meer actief de lessen ging sturen en initiatief nam. Op het einde voelden de Nederlandse lessen bijna niet meer aan als les, want je begon het nut (van het Nederlands) te vertalen naar jouw dagelijks leven.

Dit was onder andere één van de mooiste cadeaus die een leerkracht kan krijgen.

Bob, de herinneringen aan onze contactmomenten zullen me bijblijven, en jouw afstudeerfoto, als kers op de taart zal ik nooit vergeten.

Dank dat ik deel mocht uitmaken van die fenomenale groei en ook dank aan jouw ouders om ons dat vertrouwen al die jaren te geven.

Sla die vleugels nu maar uit en vlieg…”

Juf Kim, juni 2020Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief