Juf Manon krijgt leuk mailtje met als titel: “Dank u wel!”

Deze week kreeg ik een zeer leuk mailtje in mijn inbox met als titel: “Dank u wel!”. Manon, een oud-leerlinge, had haar eerste rapport ontvangen in het Vlaams secundair onderwijs. En wat voor eentje! Ze behaalde een zeer mooi resultaat en mag dan ook terecht fier zijn op de weg die ze heeft afgelegd. - juf Manon

Manon, mijn studente en naamgenoot ☺️,  startte in september vorig jaar met online lessen bij d-teach om zo alle inhouden te krijgen rond Nederlands, geschiedenis en aardrijkskunde op niveau van het eerste middelbaar ASO. Ze volgde één keer per week les gedurende een halfjaar en verwerkte zo alle leerstof die ook in het Vlaams onderwijs wordt aangeboden.

Manon is een dochter uit een expat familie en een echte third culture kid. Ze groeide op in heel wat verschillende culturen, landen en continenten, maar België was daar nog geen van. Aangezien ze wel familie heeft in België, kwam ze er wel al jaarlijks op vakantie, maar dit was dan ook alle kennis die ze hierover had. Al deze leerstof aanbieden op zo’n korte tijd, leek dan ook een hele opgave, maar die uitdaging gingen Manon en ik met veel enthousiasme aan!

Wekelijks gingen wij anderhalf uur aan de slag en werkten steeds rond zaken die voor haar nog niet gekend waren. Mondeling was Manon al zeer taalvaardig, dus lag de focus op taalbeschouwing en schrijfvaardigheden. De geschiedenislessen waren helemaal haar ding, met als grote favoriet ‘het Oude Egypte’! Maar ook de leerstof rond aardrijkskunde kwam allemaal aan bod: Europa en België in kaart brengen, de rivieren en gebergten en het Belgische politieke systeem. Manon haar leergierigheid, enthousiasme en motivatie zorgden ervoor dat ze de lessen met glans afwerkte. Ze was dus helemaal klaar om een echte Belgische burger te worden 😉.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief