Lecture+: Een online klas met een plus

D-Teach was op 19 november met een sterke delegatie te gast op het slotevenement van het Lecture+ project. Een onderzoeksproject van imec.icon in samenwerking met verschillende industriële partners zoals Barco, Limecraft en Televic Education. Lecture+ staat voor effectiever afstandsleren met technologie die engagement stimuleert. En laat dat nu juist zijn waar we bij D-Teach naar streven.

Tijdens het evenement werd een hybride – f2f in combinatie met online – klas voorgesteld, met een nieuw online leerplatform (WeConnect). Beter nog, we mochten meteen zelf uittesten hoe de virtuele klas werkt en welke leuke snufjes er in aanwezig zijn. Naast interactieve elementen, zoals quizzen en polls, is er ook heel wat technologie mee verbonden om de interactie tussen lesgever en cursisten (zowel f2f als online aanwezig in de klas) te meten. Camera’s en microfoons registreren oa. de lichaamshouding, oogbewegingen en stemvolume van de cursisten, en via coole algoritmes wordt deze informatie omgezet in kennis. De lesgever krijgt een dashboard te zien: Zijn de cursisten nog gemotiveerd? Is er voldoende interactie? Wat kan ik doen om de interactie te verbeteren? Een slimme online klas dus met als doel de leerervaring van lesgevers en cursisten te verhogen én te verbeteren.

In een volgend stadium wordt LECTURE+ uitgerold in enkele educatieve instellingen en bedrijven om het platform samen met de eindgebruiker verder te ontwikkelen en te testen. @imec: wij willen ook gerust testen 😉Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief