Online lessen zorgen voor vlotte instroom

“Ik heb mijn rapport gekregen en ik ben heel blij met mijn resultaten. Ik zou ze nooit hebben verwacht, zeker niet voor Nederlands zonder jouw lessen. Ik ben heel dankbaar voor de hulp en het heeft me erg geholpen om alles beter te begrijpen.” Lucas

Atlanta

Niet enkel was er een groot tijdsverschil, de aanpak van de Coronacrisis in Europa en Amerika kon niet verder uit elkaar liggen. Lucas was de onlinelessen al goed gewoon, dat verliep prima. Maar nu zat hij heel de dag meer dan 8 uren naar een computerscherm te staren omwille van de Covid-aanpak. Dat was heel zwaar. We probeerden dan ook een gezond evenwicht te zoeken tussen school en vrije tijd.

Instroom

Lucas was er helemaal klaar voor. Onze voorbereidingen zaten erop. Zijn eerste schooldagen op een Vlaamse school verliepen supergoed! Hij was heel enthousiast. Zijn eerste toets Latijn en hij behaalde 9 op 10. Hij was vertrokken… Onderwerpen die tijdens de les aan bod waren geweest herkende hij en daar kon hij dan op inspelen. Lucas is de herfstvakantie gestart met een prachtig rapport, ik ben zo trots op hem!

Artikel: juf Rienske voor d-teach, 2020

Online les

De eerste les Nederlands herinner ik me heel goed. Een beetje onzeker en niet zeker wat te verwachten zat Lucas klaar aan zijn laptop. Nederlandse lessen om klaargestoomd te worden voor het Vlaamse onderwijs. De taal is veel meer dan spellingsregeltjes en al gauw werd Lucas helemaal ondergedompeld in de Belgische cultuur. Van geschiedenis tot aardrijkskunde, van zinsontleding tot een verslag schrijven, van onzekerheid tot vertrouwen krijgen in je eigen kunnen. Het was zo mooi om hem te zien groeien en openbloeien.

België

Tijdens de zomervakantie was het voor Lucas een hele spannende periode. Hij zou naar België verhuizen. Hoe ging dat verlopen? Naar welke middelbare school zou hij gaan? Hoe ging dit verlopen in tijden van Corona? De lessen stonden ook vaak in het teken van Corona. Ook gaf ik les alsof hij hier in het middelbaar zat. Zo kon hij wennen aan de vraagstelling, de woordenschat en de verwachtingen.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief