Over ons

Ontstaan

Het ontstaan van d-teach online school ligt in 2012 bij het initiatief van oprichters Lieselot Declercq en Annabel Declercq als student-ondernemers pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Gent. Onze online school is in 2020 uitgegroeid tot een ivzw, een internationale organisatie zonder winstoogmerk met medeoprichter Koen Verlaeckt aan boord. We zijn de eerste online school in België en geven wereldwijd afstandsonderwijs aan een internationaal publiek in meer dan 50 landen. Met een team van online pedagogen, leraren en logopedisten geeft d-teach al meer dan 10 jaar online les aan kinderen, jongeren en volwassenen, in binnen- en vooral buitenland.

Meer weten? Lees hier

Visie

We ontwikkelden een uniek pedagogisch d-teach raamwerk voor online lesgeven en online leren in samenwerking met Griffith University in Australië en Vlaio. Onze online school wil onze studenten voorbereiden op de wereld van morgen. We geven hen niet alleen leerstof mee, maar we leren hen vooral leren voor het leven. Helemaal in lijn met de ‘21st Century Skills’ hebben we niet alleen aandacht voor kennis van de leerstof, maar ook voor kennis van zichzelf en de wereld. We leren onze studenten plannen, engagement opnemen, kritisch nadenken, nieuwe technologieën omarmen, ondernemend zijn en zelfzeker in het leven staan.

We voeren zelf wetenschappelijk onderzoek naar online lesgeven om zo onze kwaliteit te garanderen. Online leren, zo is ondertussen wetenschappelijk bewezen, helpt studenten beter voorbereiden op een leven lang leren. We stappen dan ook graag in onderzoeks- en innovatieprojecten, samen met Vlaamse en internationale bedrijven, onderwijs- en onderzoekspartners.

Meer weten? Lees hier

Onze lesgevers

Maak kennis met ons multidisciplinair team van pedagogen, leraren, taalcoaches, logopedisten en vakinhoudelijke experts, die elk een specifieke d-teachopleiding tot online leerkracht kregen.

Partners

Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief