IB: School Supported Self-Taught Program

Voor wie?

We bieden studenten de kans om hun moedertaal te versterken, ookal is er in hun school geen leraar ter beschikking. Studenten kunnen kiezen voor het programma Dutch A: Literature SSST, Standard Level.

Wat?

Alle studenten krijgen intensieve en persoonlijke begeleiding van een ervaren leraar. De leraar is een moedertaalspreker Nederlands. De student en leraar ontmoeten elkaar in de virtuele klas en hebben live contact. De student wordt uitgedaagd om een hoog taalniveau te bereiken, literaire werken te analyseren en verdiepingsopdrachten te maken. Samen met de leraar oefent de student de nodige vaardigheden, om op die manier toe te werken naar de IB-examens.

In het SSST-programma worden twee tot drie lesmomenten per week voorzien. In samenspraak met de ouders en school kan beslist worden om op alle lesmomenten contact met de leraar te hebben. Soms wordt er gekozen om 1,5u contactmoment te organiseren, gecombineerd met 1,5u zelfstandig werk dat wordt voorbereid en gecorrigeerd door onze leraar. Tijdens het traject wordt bovendien aan een persoonlijk project gewerkt.

Hoe?

Het programma van D-Teach is uiterst flexibel. We passen ons graag aan aan de noden van de student. De ene student heeft meer voorkennis dan de andere, maar ook de interesses van onze jonge wereldburgers variëren sterk. Bovendien is het mogelijk om voorbereidende lessen te volgen (passend binnen het MYP- of pre-IB-programma), en ook een versneld programma kan georganiseerd worden.

Een leraar aan het woord

Elke IB-ervaring is uniek, net zo goed als elke leerling van ons uniek is. En laat het nu net dat persoonlijke element zijn, waarmee we samen met de leerling op pad gaan. We evalueren de basiskennis van de leerling en kijken waar we naartoe kunnen werken. Geheel op maat en tempo van de leerling. De rode draad doorheen het hele traject is er eentje waarbij de leerling zelf centraal staat. We koppelen de persoonlijke vaardigheden aan de doelstellingen die bereikt moeten worden binnen het IB-kader. We zorgen er ook voor dat de Vlaamse cultuur en als deeltje daarvan de Vlaamse literatuur, zeker ook een plaats krijgen binnen het traject.

Leerlingen laten proeven en doen verlangen naar meer Nederlands is onze uiteindelijke drijfveer… samen op D-Teach-pad binnen het IB kader, dat is een leerrijk avontuur.”

(Kim, lerares Nederlands, België)

Ik heb Yoline het volledige jaar begeleid en heb haar dan ook fantastisch zien vooruitgaan, zeker op vlak van kritisch denken. Door op een leuke manier actualiteit, kennis en interesse te combineren, ben ik trots om te kunnen zeggen dat ze met glans geslaagd is!

(Merlijn, leraar Nederlands, België)

Meer info

Alle info via info@d-teach.com (onze pedagogisch coördinator neemt contact met je op).

Inschrijven?

Schrijf je in voor een try-out les via onderstaand inschrijvingsformulier.

Inschrijven voor deze cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.