Van ganzenbord tot rollenspelen en improvisatie-oefeningen: Frans leren

Sinds het begin van de Coronacrisis volgt Chloé Franse les bij D-Teach lerares Tine. Ze wil op die manier haar mondeling Frans verbeteren en haar spreekdurf vergroten.

Chloé: “Ik vind de lessen interessant en interactief. Ik leer heel veel bij! Het leukste vond ik het ganzenbord, waarbij we per vakje iets over onszelf moesten vertellen.”

Tine: “Het is heel leuk om te zien hoeveel vorderingen Chloé maakt. Haar spreekdurf is er met rasse schreden op vooruitgegaan, echt super! Ze maakt ook minder foutjes als ze praat en begint dingen die we in de lessen gezien hebben ook actief te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de uitdrukkingen van meningsuiting.”

In de lessen doen Chloé en Tine allerlei soorten spreekoefeningen, van spelletjes zoals tongbrekers en ganzenbord tot rollenspelen over allerlei thema’s, foto’s beschrijven, debatteren over bepaalde stellingen of tekstjes en korte improvisatie-oefeningen. Het belangrijkste doel daarbij is Frans te praten op een leuke en gevarieerde manier, zodat Chloé er plezier aan beleeft én tegelijkertijd ook haar Frans verbetert.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief