We blijven up-to-date: nieuwe eindtermen 1e graad secundair onderwijs

Als onderwijsorganisatie is het noodzakelijk om up-to-date te blijven met de vernieuwingen in het Belgische onderwijs. Ons onderwijslandschap is stevig in verandering. Zo ziet de structuur van het secundair onderwijs er vandaag helemaal anders uit dan 20 jaar geleden. Merlijn en Marlies namen deel aan de forumdag over herinneringseducatie in hartje Brussel.

Tijdens de forumdag werden de nieuwe eindtermen besproken voor de eerste graad secundair onderwijs en welke mogelijkheden die bieden voor zowel scholen als educatieve organisaties.
Daarna kwam Christophe Calis, die meewerkte aan de nieuwe eindtermen, een woordje uitleg geven over hetgeen er verandert en was er genoeg tijd voor vragen over wat die nieuwe eindtermen kunnen betekenen voor het onderwijs en partners.
Tot slot werden er rondetafelgesprekken gehouden waarin er werd besproken wat de mogelijkheden en problemen kunnen zijn van de nieuwe eindtermen.

“Een zeer fijne dag waarop we beiden veel leerden en ook in gesprek konden gaan met andere onderwijsexperts over de toekomst van leren in België,” zegt Merlijn, leraar Nederlands bij D-Teach.Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief