Een vleugje Belgische cultuur? Mmm, frietjes!

 

Vlaamse expatkinderen en -jongeren volgen niet enkel Nederlandse les om de taal te leren, maar ook om voeling met hun Belgische roots te behouden. Tijdens de online lessen maken we graag tijd om te leren over belangrijke cultuurelementen. We leren over onze Belgische Kust, Brusselse bezienswaardigheden, Belgische uitvindingen, de rol van België in de ruimtevaart en zoveel meer.

Juf Tawny leerde samen met haar leerlingen Julia en Judith over frietjes. In de online les maakten ze frietjes in hun fantasie, en samen met hun mama maakten de zusjes ook échte frietjes. Smullen maar!

 

Hallo iedereen! Dit zijn Judith en Julia. Twee fantastische meisjes die woonachtig zijn in Barcelona. Ze volgen Nederlandse les bij D-Teach. Wij vinden het heel belangrijk om ook een stukje Belgische cultuur mee te geven aan onze kids. Frietjes zijn natuulijk niet uit onze Belgische cultuur weg te denken. Wat hebben we gedaan tijdens de les? Online frietjes gemaakt! Hoe hebben we dit aangepakt? Met een denkbeeldige aardappel, een denkbeeldige aardappelschiller, een denkbeeldige frituurpan en denkbeeldige mayonaise! Stap voor stap hebben de meisjes uitgebeeld en verwoord in het Nederlands hoe ze frietjes maken. Ze vonden het zo leuk dat ze nadien met mama Els echte frietjes gemaakt hebben. Daarna hebben ze de frietjes met extra veel echte mayonaise opgegeten!
PS: Wat eten jullie vanavond? 😉 Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief