D-Teach treint naar Luxemburg voor het staatsbezoek 2019

D-Teach werd uitgenodigd om deel te nemen aan het staatsbezoek met koning Filip en koningin Mathilde naar Groothertogdom Luxemburg. Er werd op een duurzame manier gereisd via een speciaal ingelegde regeringstrein. In het totaal gingen er 207 mensen mee met de koning en de koningin. Naast de minister-presidenten, minsters van buitenlandse zaken en academische vertegenwoordigers, worden ook bedrijfsleiders uitgenodigd – waaronder Lieselot van D-Teach.

België heeft een nauwe relatie met Luxemburg. Wist je  dat er 24 000 Belgen in Luxemburg wonen en er heel veel Luxemburgse studenten in België studeren? Voor D-Teach is een staatsbezoek een echte handelsmissie om in contact te komen met talrijke interessante relaties. We leerden er meer over circulaire economie, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ruimtevaart en onderwijs. Zo werd een online onderwijsplatform voorgesteld dat in samenwerking met de ruimtevaart en online onderwijspedagogen werd ontwikkeld. Heel interessant om verder op te volgen voor onze online jongeren.

Daarnaast was het boeiend om meer te leren over de vestigingen van het Europees Parlement (EP). Naast Straatsburg en Brussel is Luxemburg ook een vestigingsplaats van het EP. We vinden daar het secretariaat-generaal van het EP, het Europese Hof van Justitie en de Europese Rekenkamer. Dit alles past in het kader van het ‘European Parliament Ambassador School’ – ook wel het EPAS-programma – waar D-Teach aan deelneemt.

D-Teach is FIT – Flanders Investment & Trade en het koningshuis dankbaar voor deze kans als jonge organisatie.

Bron VRT: Klik hier voor meer info over het staatsbezoek 
Bron Monarchie: https://www.monarchie.be/nl/agenda/staatsbezoek-aan-het-groothertogdom-luxemburgVragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief