Joah viert Dikke Truiendag in Dubai!

Op 9 februari was het Dikke Truiendag in Vlaanderen; een dag waarop de verwarming enkele graden omlaag gaat om de opwarming van de aarde tegen te gaan. dteach neemt haar sociale verantwoordelijkheid en vroeg aan de leerkrachten om in de week van 8 tot 14 februari zoveel mogelijk activiteiten rond het klimaat te integreren in hun lessen om op die manier kinderen over de hele wereld bewust te maken van de gevolgen van de klimaatsveranderingen.  

Juf Sofie ging samen met Joah in haar les Nederlands aan de slag. Joah is 11, woont in Dubai en groeit op in een meertalige (Nederlands – Italiaans – Engels) context, met Engels als moedertaal. Aangezien Joah zijn secundair misschien zal volgen in Vlaanderen, is hij ook actief bezig met de Nederlandse taal. Hij heeft dan ook wekelijks een online afspraak met juf Sofie om hem hierbij te hepen.  

 

De les van vorige week stond dan ook helemaal in het teken van het klimaat. Allereerst werd een filmpje bekeken in verband met de Dikke Truiendag. Daarna werd gekozen om te focussen op hoe je op een klimaatvriendelijke manier kan eten bv. door minder/geen vlees te eten of door lokale seizoenproducten te gebruiken. Op het einde van de les kreeg Joah de opdracht om een klein receptje te schrijven met seizoenproducten voor de maand februari. Het resultaat kan je hieronder terugvinden! MMMM, het ziet er lekker uit!  Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief