EPAS: Het Europagebouw in Brussel

EPAS: Het Europagebouw in Brussel

Dit bericht kadert binnen ons EPAS-project waarover je in dit blogbericht meer kan lezen. Selien (Portugal) is onze junior ambassador en wil via de EPAS-blogberichten onze andere jongeren informeren over de EU en aanzetten tot kritisch denken.

Het opvallende Europagebouw in Brussel

Het is het gebouw waar de Europese Raad plaatsvindt. Elke drie maanden komen de presidenten of ministers van Europese landen samen en spreken over de toekomst van de EU.

De laatste Europese Top ging over het erkennen van diploma’s en het stimuleren van het leren van talen. De EU-leiders kwamen overeen meer te doen op het gebied van onderwijs en cultuur, met de volgende prioriteiten: breder en inclusiever maken van het Erasmus+ programma en studenten in staat stellen om een diploma te behalen door studies in verschillende EU-landen te combineren, door ten minste twee vreemde talen te leren spreken.

Het gebouw waar dit wordt besproken, is aan twee buitengevels gemaakt van gerecycleerde houten ramen die van de achtentwintig lidstaten komen. Binnenin heeft het gebouw een eivormige constructie met een reusachtige lamp die licht geeft ‘s avonds.

Vragen aan de medeleerlingen:
– Zou je graag aan het Erasmus+ programma deelnemen? Waarom?
– Wil je later ook meedenken met de Europese Unie en belangrijke beslissingen nemen?

Selien VP, junior ambassador, januari 2018
Foto Europahuis website: Door Samynandpartners – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46989619

Door Samynandpartners - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46989619


Vragen?

Try-out les?

Nieuwsbrief